ЄС посилить захист посвідчень особи для уникнення шахрайств

Середа, 14 листопада 2018, 16:32

Європейський союз посилює безпеку ідентифікаційних карток, щоб зменшити випадки фальсифікації особистих даних.

Про це повідомляє сайт Ради ЄС.

"На сьогоднішній зустрічі послів ЄС погоджено позицію Ради щодо регулювання, що посилить безпеку посвідчень особи громадян ЄС та документів про проживання, виданих громадянам ЄС та їх членам сім'ї, які не є членами ЄС", - йдеться у повідомленні.

Запропоновані нові правила покращать безпеку цих документів шляхом введення мінімальних стандартів як для інформації, що міститься в них, так і для функцій безпеки, загальних для всіх держав-членів, які їх видають.

"Забезпечення безпеки документів, що посвідчують особу, є важливим інструментом боротьби з тероризмом та організованою злочинністю. Більш безпечні документи ускладнюють вчинення шахрайства та крадіжки особистих даних", - зазначив міністр внутрішніх справ Австрії Герберт Кікль.

На підставі цього мандату головуюча в ЄС Австрія розпочне переговори з Європейським парламентом після того, як останній затвердить свою позицію.

Відповідно до нових пропозицій, посвідчення особи в ЄС мають випускатися в однаковому форматі кредитної картки (ID-1), включати зону, що прочитується апаратурою контролю, дотримуватися мінімальних норм безпеки, встановлених Міжнародною організацією цивільної авіації (ІКАО).

Нові документи мають, окрім фото, містити два відбитки пальців власника карти, які в цифровому форматі будуть занесені на безконтактний чип.

Посвідчення особи будуть дійсні на максимальний термін у 10 років. Держави-члени матимуть право видавати карти ID на більш тривалий термін для осіб, старших за 70 років. У випадках, якщо карти видаватимуть дітям, молодшим за 12 років, їх максимальний термін дії становитиме 5 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.