Туск: якщо підтримуєш Путіна і атакуєш Україну, ти не християнський демократ

Четвер, 8 листопада 2018, 15:43

Президент Європейської ради Дональд Туск у ході виступу на Конгресі Європейської народної партії заявив, що той, хто підтримує політику президента РФ Владіміра Путіна щодо України, не може називатися "християнським демократом".

Про це повідомляє прес-служба Європейської ради.

"Якщо ви підтримуєте Путіна та атакуєте Україну, якщо ви виступаєте за агресора і проти жертви, ви не християнський демократ", - сказав Туск.

Також він зазначив, що не може погодитись із твердженням, що ефективний захист європейського кордону, території та самобутності означає відмову від правил ліберальної демократії.

"Якщо ви хочете замінити західну модель ліберальної демократії на східну модель "авторитарної демократії", ви не є християнським демократом", - підкреслив президент Європейської Ради.

Як відомо, віце-президент німецького Християнсько-демократичного союзу Манфред Вебер на Конгресі ЄНП обраний кандидатом на посаду голови Єврокомісії.

Раніше німецькі "християнські демократи" на чолі з канцлером Ангелою Меркель підтримали спільний з Москвою газовий проект "Північний потік-2".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.