У Єврокомісії відповіли на закиди Італії щодо "поблажок" Франції

Середа, 12 грудня 2018, 14:00

Єврокомісія не ставиться до бюджетних планів Франції поблажливіше, ніж у випадку Італії.

Про це заявив європейський комісар з питань економіки П'єр Московісі в інтерв'ю газеті Le Parisien.

Після того, як президент Франції Еммануель Макрон у понеділок увечері оголосив низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища у країні на тлі протестів, в уряді Італії підрахували, що Парижу доведеться збільшити дефіцит бюджету, і це, у свою чергу, мало би призвести до процедури надмірного бюджету з боку Єврокомісії.

На запитання, чи дійсно більш поблажливо Єврокомісія ставиться до Франції, ніж до Італії, єврокомісар сказав: "Жодних поблажок. Це наші правила, і нічого, крім наших правил".

"Порівняння ситуації у Франції та Італії спокусливе, але помилкове. Ситуації абсолютно різні, Комісія наглядала за боргом Італії протягом багатьох років, у нас ніколи не було цього із Францією", - додав він.

Європейський Союз може застосувати санкції щодо Італії, якщо сторонам не вдасться досягти домовленості щодо бюджету країни на наступний рік, заявив раніше Московісі.

Iталійський уряд 20 жовтня затвердив проект державного бюджету на 2019 рік, який передбачає збільшення і без того величезного боргового навантаження країни – наразі борг складає 131% ВВП, найбільший серед країн єврозони після Греції і вищий, ніж верхня межа ЄС на 60%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: