Порошенко просить ЄС заборонити вхід кораблів РФ до європейських портів

Четвер, 13 грудня 2018, 14:40

Україна вважає, що ЄС мав би ухвалити рішення про заборону входу російських кораблів до портів держав-членів Євросоюзу.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на спільній прес-конференції з віце-президентом ЄК Валдісом Домбровскісом, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

"Заборона для російських суден заходити в європейські порти, що стала би відповіддю на дії Росії (щодо блокування проходу до українських портів на Азові. - ЄП)", - наголосив президент.

Порошенко додав, що це не єдине обмеження для Росії, про запровадження якого Україна просить своїх європейських партнерів, але не уточнив суть інших пропозицій. Як повідомлялося раніше, Порошенко під час візиту до Брюсселя передав у НАТО та ЄС детальні пропозиції щодо нових санкцій, які містять обмеження для осіб, які були долучені до атаки на українські кораблі.

Президент України переконаний, що має право вимагати у ЄС запровадження нових обмежень. "Заклик Європейського парламенту про нові санкції у зв’язку з російською агресією (поблизу Керченської протоки. - ЄП) допомагає нам розпочати переговори з цього приводу", - заявив він.

Порошенко окремо підкреслив, що запровадження нових санкцій не знімає потреби міжнародного покарання Росії за її злочини проти України. "Санкції – це не покарання . Покарання буде встановлено у міжнародних судах, а санкції – це стимул для Росії переглянути свою агресивну політику", - пояснив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.