Порошенко передав у НАТО та ЄС детальні пропозиції щодо нових санкцій проти Росії

Четвер, 13 грудня 2018, 13:18

Київ передав ЄС та НАТО прізвища російських військових, представників ФСБ, причетних до захоплення українських суден та екіпажів 25 листопада у Чорному морі.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на спільній прес-конференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у штаб-квартирі Альянсу, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

"Щодо конкретних санкцій: вчора ми передали президенту (Європейської ради. - Ред.) Туску, а сьогодні я передав генеральному секретареві конкретні прізвища російських військових, представників ФСБ, які були задіяні в піратській операції у Чорному морі", - сказав Порошенко.

Президент також висловив надію на те, що на саміті в четвер лідери держав-членів ЄС ухвалять рішення про продовження на наступні півроку економічних санкцій, запроваджених проти РФ через агресію на Донбасі та невиконання нею вимог Мінських домовленостей.

Як повідомлялося, лідери Європейського Союзу на саміті у Брюсселі запропонують допомогу українським регіонам, постраждалим від дій Росії в Азовському морі, але нові санкції проти Росії не будуть введені.

Україна пропонує ЄС запровадити персональні санкції проти російських військових, які брали участь в актах агресії проти України, обмежити можливості російських азовських портів та інші.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.