У Франції транспортний хаос: "жовті жилети" палять пункти оплати за автобани

Вівторок, 18 грудня 2018, 17:39

"Жовті жилети" у вівторок спричинили транспортний хаос у Франції, захоплюючи пункти оплати за проїзд автомагістралями та підпалюючи деякі з них.

Про це пише Reuters.

Найбільший оператор дорожнього руху Франції, Vinci Autoroutes, заявив, що демонстрації тривають на 40 об'єктах його мережі і що кілька в'їздів-виїздів на шосе були серйозно пошкоджені, особливо на півдні Франції.

Станція Бандоль на схід від Марселя на півдні Франції палала всю ніч на вівторок, а шосе A50 було закрито, заявили у Vinci, чия мережа розташована здебільшого на півдні та заході країни.

"Водії повинні бути максимально уважними, коли вони під'їжджають до воріт збору плати та місця доступу до автомагістралей, через наявність численних пішоходів", - йдеться у заяві.

Протести "жовтих жилетів" проти підвищення цін на пальне виникли у Франції в середині листопада. Проте навіть після поступок французького уряду у цих питаннях протести не припинились. У "жовтих жилетів" розширилося коло вимог - починаючи від підвищення зарплат, зменшення податків - і завершуючи вимогою відставки президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.