Віце-прем'єр Італії: Єврокомісія дозволяє Франції робити з бюджетом що заманеться

Вівторок, 18 грудня 2018, 15:11

Заступник прем'єр-міністра та міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні вимагає, щоб Європейська комісія розглядала Італію та Францію на рівних умовах, коли йдеться про застосування її бюджетних правил.

Про це пише ANSA.

"Я сподіваюсь, що в Брюсселі є здоровий глузд, а не сини і пасинки", - заявив Сальвіні. "Вони навіть підраховують волосся на носі Італії, але вони дозволяють Франції Макрона робити те, чого їй заманеться", - додав він.

Європейський Союз може застосувати санкції щодо Італії, якщо сторонам не вдасться досягти домовленості щодо бюджету країни на наступний рік.

"Ми зробили те, що нам довелося зробити, але вони просять більше скорочень, потім більше. Достатньо", - сказав віце-прем'єр.

Після того, як президент Франції Еммануель Макрон оголосив низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища у країні на тлі протестів, в уряді Італії підрахували, що збільшення дефіциту бюджету Франції мало би також призвести до процедури надмірного бюджету з боку Єврокомісії. У Брюсселі відкинули закиди Італії щодо поблажок Франції, пообіцявши провести остаточну оцінку французького бюджету на 2019 рік у другому кварталі наступного року, коли будуть оприлюднені нові економічні прогнози.

Iталійський уряд 20 жовтня затвердив проект державного бюджету на 2019 рік, який передбачає збільшення і без того величезного боргового навантаження країни – наразі борг складає 131% ВВП, найбільший серед країн єврозони після Греції і вищий, ніж верхня межа ЄС на 60%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: