У Тбілісі тисячі людей вимагають дострокових виборів

фото
Неділя, 2 грудня 2018, 16:12

У Тбілісі на проспекті Руставелі, проходить масова акція протесту з вимогою проведення дострокових парламентських виборів.

Про це повідомляє "Грузия Online"

Акцію проводить "Об'єднана опозиція". За словами організаторів, у ній беруть участь до ста тисяч людей.

 

Опозиційні лідери не визнають підсумків другого туру президентських виборів, на яких, за їх словами, були зафіксовані небачені досі факти фальсифікації, тиску на виборців, насильства, примусу, шантажу, про яких йдеться у висновках міжнародних організацій, які стежили за ходом виборів в Грузії.

Організатори акції вважають такі вибори ганебними і злочином перед населенням країни. "Об'єднана опозиція" вимагає призначення дострокових парламентських виборів, які повинні пройти за пропорційним або пропорційно-регіональним принципом.

На акції виступають кандидат у президенти від "Об'єднаної опозиції" Грігол Вашадзе, екс-президент Грузії (через Skype) Міхеїл Саакашвілі та інші лідери опозиційного об'єднання.

Центральна виборча комісія Грузії в четвер опублікувала дані другого туру президентських виборів після підрахунку 100% голосів. Зурабішвілі набирає 59,52% голосів.

Формально Зурабішвілі вважається незалежним кандидатом, але її підтримала правляча партія. Її опонент Григол Вашадзе, який представляє опозиційний рух "Сила в єдності", в який входить і партія колишнього президента Міхеїла Саакашвілі, отримав 40,48%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.