Вихід США з Сирії: Париж попередив про ризик нової трагедії

Четвер, 20 грудня 2018, 17:01

Франція та союзники, які борються з "Ісламською державою", обговорюють з США терміни та умови для виведення американських військ з Сирії, але Вашингтон повинен сприяти стабільності цього регіону, щоб уникнути нової гуманітарної трагедії.

Про це заявило Міністерство закордонних справ Франції в четвер, пише Reuters.

"Ми та країни-партнери міжнародної коаліції ведуть переговори з Вашингтоном про терміни та умови реалізації рішення США про вихід", - йдеться у заяві.

"У найближчі тижні Франція буде обережно гарантувати безпеку всіх американських партнерів, зокрема Сирійських демократичних сил. Сполучені Штати повинні врахувати захист населення північного сходу Сирії та стабільність цієї зони, щоб уникнути будь-якої нової гуманітарної трагедії та будь-якого повернення терористів", - зазначили у Парижі.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив про перемогу над ІДІЛ у Сирії і зазначив, що боротьба з ісламістами була єдиною причиною присутності американських військ у країні.

У Білому домі підтвердили, що США розпочали виведення військ із Сирії. За даними ЗМІ, США потрібно 60-100 днів для виведення своїх військових.

Франція збереже присутність своїх військ в північній частині Сирії, бо вважає, що бойовики "Ісламської держави" не були знищені і продовжують загрожувати інтересам країни.

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган заявляє, що отримав "позитивні відповіді" від Трампа щодо ситуації на півночі Сирії, де Туреччина погрожувала розпочати нову операцію проти сирійських курдських бійців, які є частиною Сирійських демократичних сил (SDF).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: