Туреччина вирішила відкласти наступ у Сирії після розмови з Трампом

П'ятниця, 21 грудня 2018, 17:26

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив у п'ятницю, що Туреччина відкладе військову операцію проти сирійських курдів (YPG) на північному сході Сирії, "обережно" привітавши рішення Вашингтона вивести свої війська з цього району.

Про це пише Reuters.

"На минулому тижні ми вирішили почати військовe втручання на схід від річки Євфрат. Наша телефонна розмова з президентом Трампом, а також контакти між нашими дипломатами та офіційними особами з питань безпеки та заяви Сполучених Штатів, змусили нас почекати трохи довше", - сказав Ердоган у своєму виступі в Стамбулі.

"Ми відклали нашу військову операцію на схід від річки Євфрат, поки ми не побачимо на місці результат рішення Америки вийти з Сирії", - зазначив він.

Ердоган сказав, що "термін очікування не безкінечний". Туреччина розгнівана підтримкою YPG з боку США, яку вона розглядає як частину Робочої партії Курдистану (PKK), яка десятиліттями влаштовує заколоти на турецькій землі.

Нагадаємо, Білий дім оголосив про виведення військ з Сирії. Трамп заявив про перемогу над ІДІЛ у країні і зазначив, що боротьба з ісламістами була єдиною причиною присутності там американських військ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.