У Меркель засудили погрози посла США компаніям, що беруть участь у "Північному потоці-2"

Вівторок, 15 січня 2019, 07:55

Голова Християнсько-демократичного союзу Аннегрет Крамп-Карренбауер розкритикувала попередження США про санкції щодо німецьких компаній, які беруть участь в будівництві газопроводу "Північний потік - 2"

Про це вона заявила в інтерв'ю DW.

Лідер партії канцлера ФРН Ангели Меркель вказала, що "подібні погрози" американський дипломат Річард Греннел висловлює не вперше.

"Слід сказати, що така форма дипломатичного звернення незвична, але вона не є новою. Подібне ми вже бачили під час його вступу на посаду. Німецький бізнес вже дав на це однозначну відповідь", - заявила Крамп-Карренбауер.

13 січня стало відомо, що посол США в Німеччині розіслав низці німецьких компаній, що беруть участь у "Північному потоці-2", листи електронною поштою, в яких пригрозив їм санкціями.

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас раніше відреагував  на погрози США, заявивши, що "питання європейської енергетичної політики мають вирішуватися в Європі, а не в США".

У посольстві США відповіли, що Європейський парламент у грудні прийняв резолюцію, що закликає до скасування "Північного потоку-2".

Німеччина наполягає, що її вихід з проекту не призведе до його зупинки, але послабить спроможність Берліна наполягати на продовженні транзиту газу через Україну. Німецьке керівництво називає проект суто економічним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.