Трамп запропонував компроміс, щоб завершити рекордний "шатдаун"

Неділя, 20 січня 2019, 09:58

Президент США Дональд Трамп оголосив нові пропозиції щодо стіни на кордоні, щоб припинити урядовий "шатдаун", який триває рекордні чотири тижні.

Про це повідомляє ВВС.

Пропозиції стосуються власників статусу "Мрійники" та "Тимчасовий захист" (TPS). У США близько 700 000 "мрійників", які потрапили до країни незаконно разом з батьками, коли були дітьми.

Мрійники в даний час захищені від депортації за програмою, яка дозволяє їм працювати, але не отримувати громадянство. Цю програма Трамп намагається скасувати, але він сказав, що продовжить захист для мрійників ще на три роки, дозволяючи їм продовжувати працювати.

Він також повідомив, що продовжить візи для власників TPS на три роки. Більше 300 тисяч людей з країн, які постраждали від війни або стихійних лих, мають право працювати в США в рамках TPS.

Були й інші пропозиції, у тому числі $800 мільйонів термінової гуманітарної допомоги, 2750 більше прикордонних агентів та службовців безпеки та 75 нових суддівських груп з імміграції.

В той же час Трамп знову виклав свої причини для будівництва стіни і підкреслив, що його запит на виділення $5,7 млрд. залишається.

Нагадаємо, Трамп відмовляється схвалити бюджет, якщо той не включатиме кошти на будівництво стіни на мексиканському кордоні. Для цього Білий дім вимагає 5,7 млрд доларів, на що демократи категорично не погоджуються.

Близько чверті працівників федерального уряду не працюють, поки бюджет не буде погоджено. 800 тисяч співробітників не отримують зарплату.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.