Демократи заблокували в Сенаті США санкції щодо Сирії через "шатдаун"

Середа, 9 січня 2019, 10:08

Представники Демократичної партії в Сенаті США заблокували нові санкції проти Сирії, заявивши, що не голосуватимуть за розгляд обмежувальних заходів, поки в країні триває "шатдаун".

Про це повідомляє Bloomberg.

Демократи заявили про відмову підтримувати будь-яке законодавство, не пов'язане з відновленням роботи американського уряду, і голосування по Сирії стало демонстрацією єдності партії в цьому питанні.

Законопроект отримав підтримку 56 сенаторів при необхідних 60 голосах. Санкції є частиною пакета пов'язаних з безпекою законопроектів, поданих республіканцем Марко Рубіо і підтриманих лідером більшості в Сенаті Мітчем Макконнеллом.

Заходи в разі їх затвердження передбачають введення санкцій щодо організацій, що мають ділові відносини з урядом президента Сирії Башара Асада, таких як продаж нафтопродуктів або деталей літаків.

Нагадаємо, робота уряду США частково заблокована через відмову демократів затвердити фінансування будівництва стіни на кордоні США і Мексики.

Президент США Дональд Трамп намагався домогтися, щоб Конгрес США виділив $5,7 мільярда на будівництво.

Напередодні Трамп у спеціальному телевізійному зверненні заявив, що на кордоні між США і Мексикою наростає криза безпеки. За його словами нелегальні мігранти і наркотики, які переміщуються через південний кордон, представляють серйозну загрозу для безпеки США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.