США надіслали додаткові війська в Сирію для безпечного виведення військових - ЗМІ

Четвер, 24 січня 2019, 16:08

Американські військові в останні дні перекинули додаткові війська в Сирію, щоб забезпечити безпечний вихід з країни інших американських військовослужбовців.

Про це повідомляє СNN, посилаючись на два джерела в оборонному відомстві.

Джерела не стали розкривати деталі того, де в країні розміщені військові або скільки їх було відправлено. Також не відомо, якого роду війська було направлено, та CNN припускає, що може йтися про піхоту.

За словами офіційних осіб, додаткові війська необхідні для забезпечення безпеки військ та техніки, які виводяться наземним і повітряним транспортом, а також для забезпечення додаткової безпеки на місцях у міру скорочення чисельності військ США.

Додаткові війська можуть перекидатися в різні райони Сирії та за необхідності залишати країну і повертатися на її територію, зазначили джерела.

Президент США Дональд Трамп у грудні оголосив про виведення американських військ з Сирії. Точно не відомо, коли завершиться виведення приблизно 2 тисяч американських військових. Раніше прогнозувалось, що для виходу армії США знадобиться від двох до трьох місяців.

Читайте також: "Нова сирійська реальність: як вплине на регіон відхід США"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.