Польща наполягає на створенні посади представника генсека ООН з питань України

Понеділок, 28 січня 2019, 20:54

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович закликає розглянути питання надсилання до України миротворчої місії ООН та створення посади спеціального представника генерального секретаря ООН з питань України.

З такою заявою він виступив у Брюсселі на зустрічі міністрів з європейських країн-членів Ради Безпеки ООН із головою дипломатичного відомства ЄС Федерікою Могеріні, пише Polskie Radio.

"Для нас важливе збереження проблеми агресії проти України на порядку денному міжнародних форумів, зокрема й ООН. Варто розглянути чергові ініціативи, які наблизять нас до вирішення цього конфлікту, як, можливо, створення миротворчої місії ООН в Україні, або також посади спеціального представника генерального секретаря ООН з питань України", - сказав дипломат.

Міністр повідомив, що наступного місяця на засіданні Генеральної Асамблеї ООН заплановані дебати про ситуацію на окупованих територіях України.

Міністр ще не має конкретної кандидатури на пост спецпредставника генсека ООН щодо України. "Ми обговорювали цю ідею з польськими експертами, я консультувався з Павлом Клімкіним, і ми вирішили винести цю ідею на порядок денний", – пояснив раніше Чапутович.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.