Європарламент стурбований повільним прогресом реформ у Боснії і Герцеговині

Середа, 13 лютого 2019, 14:39

Депутати Європарламенту закликають владу Боснії та Герцеговини продовжити конституційні, політичні та виборчі реформи, щоб просувати процес інтеграції до ЄС.

Про це йдеться у доповіді, що оцінює останні досягнення Боснії та Герцеговини на шляху країни до можливого вступу до ЄС.

Європарламент зазначає, що з середини 2017 року спостерігається помітне уповільнення у затвердженні необхідних реформ, незважаючи на прихильність країни до програми загалом.

Депутати також занепокоєні широко поширеною корупцією в Боснії і Герцеговині, що було зафіксовано на загальних виборах 7 жовтня минулого року та передвиборчій кампанії, в якій знову панувала етнонаціоналістична риторика і не пропонувалися шляхи вирішення щоденних проблем громадян.

Вони також твердо наголошують на необхідності швидкого формування верхньої палати парламенту БіГ відповідно до рішень Конституційного суду країни, підкреслюючи, що функціонування демократичних інституцій, включаючи парламент, є передумовою для просування процесу інтеграції в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.