ЄС узгодив реформу авторського права у добу цифрових технологій

Четвер, 14 лютого 2019, 09:39

ЄС внесе поправки до законодавства про авторське право, щоб привести його у відповідність до вимог сучасного цифрового середовища.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Ради ЄС.

Повідомляється, що представники румунського головування у Раді ЄС досягли домовленості з Європарламентом щодо проекти директиви, яка вносить зміни до існуючого законодавства ЄС про авторське право в рамках єдиного цифрового ринку Євросоюзу.

"Сьогоднішня домовленість є ознакою нашої рішучості створити добре функціонуючий єдиний цифровий ринок, який заохочує розвиток нових бізнесі, пов’язаних з контентом, в інтересах усіх європейських громадян. Тому ми розкриємо можливості цифрового світу, як для творців, чиї права повинні бути повністю дотримані, так і для європейських громадян, які повинні скористатися перевагами, які приносить цифровий ринок" - сказав міністр культури і національної ідентичності Валер Даніель Бреаз.

Зміни до директиви про авторське право передбачають додаткові права для медіа у зв’язку з цифровим використанням їхніх публікацій.

Крім того, винагороду повинні будуть отримувати і власники прав або творці контенту, якщо їх пісні або відеоролики поширюються через онлайн-портали. Ця стаття реформи торкнеться в першу чергу YouTube.

Попередньо схвалену домовленість ще мають ухвалити Рада ЄС і Європарламент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.