МЗС Польщі викликало посла Ізраїлю пояснити слова Нетаньяху

П'ятниця, 15 лютого 2019, 12:17

Посла Ізраїлю в Польщі Анну Азарі викликали в міністерство закордонних справ країни з вимогою роз’яснити слова прем’єра Нетаньяху, опубліковані у ізраїльській пресі.

Про це повідомляє RMF.

"Ми просто хочемо отримати роз'яснення у справі, яка є медійною, а саме стосується статті, що з'явилася в ізраїльській газеті про виступ прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху в Музеї історії польських євреїв. Ми хочемо отримати більше інформації та передати польську позицію", - заявила речниця польського МЗС Ева Сувара.

У четвер ввечері видання Jerusalem Post повідомило, що під час свого перебування у Варшаві прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що поляки співпрацювали з нацистами під час Голокосту.

Цю інформацію відразу спростувала посол Ізраїлю в Польщі Анна Азарі.

"Я була присутня на брифінгу прем'єр-міністра, і він не сказав, що польська нація співпрацювала з нацистами, а тільки сказав, що нікому не пред'явили позов за згадку про тих поляків, які з ними співпрацювали", - сказала Азарі.

Посол підкреслила, що Jerusalem Post уже змінив свою статтю, зазначивши, що попередня версія не відповідає дійсності - це сталося на прохання прем'єр-міністра Нетаньяху.

Попри це, польське МЗС все одно вирішило викликати для роз’яснень Анну Азарі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.