ЄНП поки що не виключатиме партію Орбана - ЗМІ

П'ятниця, 22 лютого 2019, 16:02

Європейська народна партія (ЄНП) не хоче загострювати напруженість з угорським прем'єр-міністром Віктором Орбаном, тому що це може підштовхнути його до приєднання до табору італійського популіста Маттео Сальвіні або ультраправої Марін Ле Пен.

Про це Euractiv розповів політик німецького Християнсько-демократичного союзу в Берліні.

Угорський уряд днями розпочав нову кампанію, що звинувачує президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера і філантропа Джорджа Сороса в бажанні "заповнити Угорщину мігрантами". Уряд Орбана виставив плакати, які стверджують, що лідери ЄС виконують інструкції Сороса. На плакатах зображений президент Єврокомісії.

Юнкер у відповідь заявив, що партія "Фідес" Орбана повинна залишити лави Європейської народної партії. Однак більшість партій, які входять до складу ЄНП, наразі схиляється до того, щоб не виключати "Фідес", йдеться у матеріалі. Серед членів ЄНП є й багато голосів, які кажуть, що якщо "Фідес" не змінить своєї поведінки і продовжить знищувати демократію в Угорщині, її слід виключити.

Кандидат у президенти Єврокомісії від ЄНП Манфред Вебер заявив, що він працюватиме як "міст" зі зростаючими голосами у правому крилі ЄНП.

Публічно дві партії-члени ЄНП виступили проти антиєвропейської поведінки Орбана. Однією з них є Народна партія Австрії, яка заявила, що членство партії Орбана в ЄНП має бути замороженe.

Лідер "Нової демократії" Греції Кіріакос Міцотакіс заявив, що ЄНП не може й не буде йти на компроміс з питань, які стосуються її ключових демократичних цінностей і принципів.

"Позиція "Нової демократії" щодо пана Орбана очевидна, оскільки пан Міцотакіс неодноразово не погоджувався і зіштовхувався з ним як в контексті ЄНП, так і інших міжнародних форумів з питань міграції", - заявила "Нова демократія".

Однак Нова Демократія не уточнила, чи означає ця позиція, що вона хоче вивести Орбана з ЄНП.

Наступна зустріч групи ЄНП відбудеться 6 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: