У ЄС погодили зняття санкцій з Андрія Клюєва – журналіст

Середа, 27 лютого 2019, 12:48

Посли Європейського союзу погодили виключення із санкційного списку екс-глави Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва.

Про це написав у Twitter брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк.

"Посли ЄС вирішили виключити із санкційного списку Андрія Клюєва, але санкції проти Януковича та 11 інших його соратників продовжать ще на рік", - повідомив журналіст. Він додав, що рішення буде формалізовано наступного тижня.

У листопаді минулого року Європейський суд у Люксембурзі ухвалив рішення про скасування санкцій ЄС, запроваджених Радою Євросоюзу проти Андрія Клюєва в березні 2017 року.

Це рішення суду не скасувало рішення Ради ЄС від 2018 року про продовження замороження активів проти Клюєва, тому він залишається під європейськими санкціями щонайменше до 6 березня 2019 року.

Нагадаємо, брат Андрія Клюєва, колишній народний депутат Сергій Клюєв, першим серед соратників екс-президента Віктора Януковича домігся у Європейському суді зняття діючих санкцій ЄС. Санкції, запроваджені проти нього у 2017 році, були зняті у лютому 2018 року, тобто за місяць до завершення їх терміну дії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.