В Суді ЄС заслухали справу Клюєва з адвокатами Клименка та Іванющенка

Середа, 28 лютого 2018, 14:03

В середу 28 лютого Суд Європейського Союзу, розташований у Люксембурзі, провів слухання у справі "Андрій Клюєв проти Ради ЄС".

Про це "Європейській правді" повідомили в прес-службі Суду.

"Слухання у справі T-240/16 відбулися сьогодні", - підтвердили у судовій інституції Євросоюзу.

Як відомо, колишній голова адміністрації президента Януковича Андрій Клюєв, як і інші українські топ-посадовці, позивається до Ради ЄС, вимагаючи скасувати накладені на нього санкції у вигляді арешту європейських активів.

У відповіді на запит ЄвроПравди в Суді ЄС визнали, що сам Андрій Клюєв був відсутній на слуханнях, його інтереси представляла команда адвокатів. "Пан Клюєв був представлений юридично. Його представниками (під час даних слухань) були юристи Кеннелі, Побджой, Герсон та Гарнер", - повідомили в суді.

Юридична команда Клюєва складається з представників двох британських юридичних об’єднань.

Браян Кеннелі та Джейсон Побджой представляють Blackstone Chambers, lt спеціалізуються на праві ЄС. Роджер Герсон та Томас Гарнер є представниками компанії Gherson, яка фокусується на питанні санкцій, імміграції, екстрадиції та здобуття громадянства.

Цікаво, що та сама юридична команда з чотирьох британських юристів представляла також деяких інших українських екс-посадовців, включаючи молодшого з братів Клюєвих, Сергія. Нещодавно він виграв справу у Суді ЄС.

Водночас у них в активі є і програні, і виграні справи. Та сама четвірка представляла інтереси Олександра Клименка та Юрія Іванющенка. Перший програв справу в Суді ЄС, а другий виграв, оскільки офіційна Україна перед тим фактично припинила будь-яке юридичне переслідування Іванющенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: