У Франції прийшли з обшуками до журналістів через матеріал про екс-помічника Макрона

Вівторок, 5 лютого 2019, 10:44

У Франції спробували провести обшуки в редакції Mediapart після нових публікацій у справі Александра Беналла, колишнього радника Еммануеля Макрона.

Як повідомляє Politico, паризька прокуратура намагалася обшукати офіс редакції з кількома співробітниками поліції у понеділок вранці, але журналісти їх не пустили, пославшись на відсутність дозволу на обшук від судді.

Минулого тижня Mediapart опублікував витяги з розмови, в тому числі з Беналла, який був відсторонений від посади в органах безпеки в липні через напад на демонстранта під час вуличної акції протесту. Проти Беналла також відкрили розслідування за звинуваченням у тому, що він неправильно використовував дипломатичний паспорт.

У записах людина, ідентифікована як Беналла, розмовляє з колишнім співробітником партії Макрона і хвалиться підтримкою французького президента і одного з його помічників в розпал скандалу.

Скандал з Беналла спалахнув в уряді Макрона влітку минулого року. Поява відеозапису про напад на мітингу призвела до численних звільнень у Єлисейському палаці, парламентського розслідування та голосуванням щодо довіри до уряду.

Хоча Макрон взяв на себе відповідальність за інцидент, він також жорстоко критикував ЗМІ за висвітлення справи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.