Рейтинг Макрона не постраждав через скандал з охоронцем

Субота, 28 липня 2018, 14:58

Популярність президента Франції Еммануеля Макрона дещо зросла попри скандал з колишнім радником, якого зафільмували за побиттям мітингувальників на першотравневій демонстрації.

Про це свідчать результати опитування Harris Interactive, повідомляє Reuters.

Так, у порівнянні з червнем, коли популярність французького президента обновила мінімум, йому вдалося навіть наростити підтримку на 2 процентні пункти. Зараз його рейтинг становить 42%.

Найбільше ставлення до Макрона покращилося серед молодих людей до 35 років.

Опитування проводилося між 24 і 26 липня, коли Макрон зробив першу заяву у справі Александра Беналля – колишнього радника з питань внутрішньої безпеки Єлисейського палацу, який бив протестувальників. Президент Франції, що несе відповідальність у цій справі.

Нагадаємо, радника з питань внутрішньої безпеки Єлисейського палацу Александра Беналля звільнили та взяли під варту після оприлюднення відео з першотравневої демонстрації у Парижі, на якому видно, як він б'є одного з демонстрантів. Його звинувачують у перевищенні повноважень і насильницьких діях.

Поліцейські, які також є фігурантами справи, теж знаходяться під вартою, через те, що вони вилучили записи з камер спостереження та передали їх Беналля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: