Словаччина відмовилась визнавати Гуайдо тимчасовим президентом

Четвер, 7 лютого 2019, 12:34

Словаччина відмовилася визнати лідера опозиції Хуана Гуайдо легітимним главою Венесуели в середу, 6 лютого, приєднавшись до Італії у порушенні скоординованих дій країн ЄС та США.

Про це повідомляє Euractiv.

Близько 20 держав Європейського Союзу, включаючи Велику Британію, Німеччину, Францію та Іспанію, відгукнулись на заклик США і визнали Гуайдо легітимним тимчасовим лідером Венесуели, заявивши, що він повинен організувати нові президентські вибори.

Минулого тижня Міністерство закордонних справ Словаччини заявило, що Братислава вважає Гуайдо, главу Національної асамблеї Венесуели, єдиним легітимним представником свого народу, і закликало до нових виборів.

Проте на засіданні уряду в середу МЗС не змогло отримати підтримку цієї позиції у двох із трьох коаліційних партій.

Лідер правлячої партії "Смер" Роберт Фіцо заявив, що ситуацію у Венесуелі він бачить як спробу скинути існуючий уряд і поставити на чолі держави маріонетку. "Словаччина повинна діяти в рамках принципів міжнародного права", - сказав Фіцо.

Молодший партнер коаліції, Словацька національна партія (SNS), також заявила, що Словаччина повинна залишатися нейтральною. Позицію ЄС підтримала лише етнічна угорська партія "Міст".

Як повідомлялося, спільну позицію Європейського Союзу щодо визнання Гуайдо тимчасовим президентом заблокувала Італія.

Читайте також: "Нерішуча влада з Майдану: чому Київ досі не визнав нового президента Венесуели?"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: