Франція відкликає для консультацій свого посла в Італії

Четвер, 7 лютого 2019, 15:00

МЗС Франції вирішило відкликати для консультацій свого посла в Італії через безпрецедентну ситуацію, яка склалася у відносинах двох країн.

Про це йдеться у заяві  МЗС Франції.

У відомстві наголосили, що протягом кількох місяців Франція стала об’єктом повторюваних звинувачень, безпідставних атак і обурливих звинувачень з боку італійських посадовців.

"Це безпрецедентна ситуація, якої не було з часів завершення війни. Мати розбіжності – одна річ, а використовувати відносини у виборчому процесі – зовсім інша", - йдеться у заяві.

"Виборча кампанія до Європарламенту не може виправдати брак поваги до народу чи його демократії. Всі ці дії створюють серйозну ситуацію, яка ставить під питання наміри італійського уряду прямо взаємодіяти з Францією. У світлі цієї безпрецедентної ситуації французький уряд вирішив відкликати свого посла в Італії для консультацій", - наголосили в МЗС Франції.

Франція також закликає Італію відновити відносини, які ґрунтуються на дружбі і взаємній повазі.

Напередодні МЗС Франції засудило зустріч віце-прем’єра Італії Луїджі Ді Майо з представниками "жовтих жилетів".

Останнім часом у відносинах між Італією і Францією спостерігається напруженість у зв'язку з висловлюваннями деяких італійських політиків.

Наприкінці січня французьке міністерство закордонних справ викликало посла Італії після того, як заступник прем'єр-міністра Італії Луїджі Ді Майо звинуватив Париж у створенні бідності в Африці та масової міграції до Європи.

Сальвіні підтримав Ді Майо і зазначив, що Франція не зацікавлена у стабілізації ситуації у Лівії через свої енергетичні інтереси.

Він назвав  Макрона "жахливим президентом" і зазначив, що "справа не у французькому народі". Також Сальвіні висловлював сподівання, що виборці не підтримають партію Макрона на виборах до Європарламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.