Віце-прем'єр Італії загострює сварку з Францією: Макрон "жахливий президент"

Середа, 23 січня 2019, 08:53

Італійський міністр внутрішніх справ у вівторок назвав французького лідера Еммануеля Макрона "жахливим президентом" в коментарях, які, безумовно, додадуть напруженості суперечці із сусідом щодо імміграції.

Про це пише AP.

Маттео Сальвіні, лідер правої "Ліги", заявив, що справа не у французькому народі, а у "Макроні, який багато говорить і мало досягає, який дає уроки шляхетності, а потім відкидає тисячі мігрантів на італійському кордоні".

"Якщо Макрон настільки добрий, він може довести це фактами, пустивши тисячі біженців, які перебувають в Італії, і яким він обіцяв гостинність, разом з іншими європейськими країнами", - сказав Сальвіні.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте спробував знизити напругу, стверджуючи, що "ми не обговорюємо нашу історичну дружбу з Францією або з французьким народом".

"Незважаючи на політичну дискусію, відносини залишаються сильними і стійкими", - сказав Конте.

Нагадаємо, французьке міністерство закордонних справ у понеділок викликало посла Італії після того, як заступник прем'єр-міністра Італії Луїджі Ді Майо звинуватив Париж у створенні бідності в Африці та масової міграції до Європи.

Сальвіні підтримав Ді Майо і зазначив, що Франція не зацікавлена у стабілізації ситуації у Лівії через свої енергетичні інтереси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.