Віце-прем'єр Італії: Франція не зацікавлена у стабілізації Лівії

Вівторок, 22 січня 2019, 12:50

Віце-прем'єр-міністр Італії Маттео Сальвіні, продовжуючи перепалку між Римом і Парижем, заявив у понеділок, що Франція не зацікавлена у стабілізації ситуації у Лівії через свої енергетичні інтереси.

Про це пише Reuters.

Відносини між Італією та Францією, традиційно близькими союзниками, стали прохолодними після того, як ультраправа "Ліга" та популістичний рух "5 зірок" утворили коаліцію минулого року і націлилися на ліберального президента Франції Еммануеля Макрона.

Французьке міністерство закордонних справ у понеділок викликало посла Італії після того, як заступник прем'єр-міністра Італії Луїджі Ді Майо звинуватив Париж у створенні бідності в Африці та масової міграції до Європи.

Сальвіні підтримав Ді Майо, заявивши, що Франція намагається витягнути багатство з Африки, а не допомагати країнам розвивати їхні власні економіки, і звернув особливу увагу на Лівію, яка перебуває в нестабільності після повстання, підтриманого НАТО 2011 року.

"У Лівії Франція не зацікавлена ​​в стабілізації ситуації, ймовірно, тому, що вона має нафтові інтереси, які протилежні інтересам Італії", - сказав Сальвіні телеканалу Canale 5.

Італійська компанія Eni та французька Total мають окремі спільні підприємства в Лівії, але виконавчий директор Eni Клаудіо Дескальзі спростував у інтерв'ю минулого року наявність конфлікту з Total через джерела енергії у північноафриканській країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: