Нідерланди розповіли про контакти з Росією щодо справи MH17

П'ятниця, 8 лютого 2019, 08:11

Нідерланди ведуть дипломатичні дискусії з Росією щодо свого твердження, що Москва повинна нести юридичну відповідальність за свою роль у збитті пасажирського літака "Малайзійських авіаліній" над Україною влітку 2014 року.

Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Стеф Блок, пише AP.

За його словами, попередні дипломатичні контакти були спрямовані на те, щоб прокласти шлях до офіційних переговорів, і пройшли у "позитивній атмосфері". Він сказав, що ще рано говорити, де і коли можуть відбутися офіційні переговори.

"Є дипломатичні контакти, щоб побачити, чи можна розпочати офіційні переговори про державну відповідальність за збиття МН17", - сказав Блок.

Якби в кінцевому підсумку Росія визнала певну форму юридичної відповідальності, це могло б призвести до компенсаційних вимог від родичів загиблих людей та подання справи до міжнародного суду.

24 травня міжнародна Спільна слідча група з розслідування катастрофи МН17 оголосила, що малайзійський "Боїнг" був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук" з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, що базується в російському місті Курськ.

У результаті Австралія та Нідерланди сказали, що Росія несе відповідальність за збиття пасажирського літака. Москва відкидає причетність до катастрофи.

Катастрофа літака Boeing-777 рейсу MH17 забрала життя 283 пасажирів та 15 членів екіпажу, зокрема 80 дітей. Найбільше серед загиблих було громадян Нідерландів, Малайзії та Австралії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.