MH17: Нідерланди допоможуть рідним жертв домогтися компенсацій

Вівторок, 8 січня 2019, 10:23

Влада Нідерландів надасть безкоштовну юридичну допомогу родичам загиблих в катастрофі "Боїнга" Малайзійських авіаліній на Донбасi 17 липня 2014 року.

Про це заявив міністр юстиції Нідерландів Ферден Грапперхаус в листі, адресованому парламенту, пише De Telegraaf.

Йдеться про допомогу в складанні позовів про компенсацію шкоди і підтримку їх в суді. Грапперхаус пояснює, що подання позовів найближчими родичами в цьому разі є дуже складною процедурою.

Родичі загиблих вже частково отримали виплати від "Малайзійських авіаліній" і страхових компаній. Тепер йдеться про компенсацію безпосередньо з боку винуватців катастрофи, яких повинен встановити суд.

Він відбудеться в Нідерландах, час початку процесу поки не оголосили, оскільки розслідування триває.

"Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито в небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.

Міжнародна спільна слідча група дійшла до висновку, що авіалайнер рейсу МН17 був збитий ракетою серії 9M38, запущеною із самохідної вогневої установки BUK-TELAR із сільськогосподарського поля в районі селища Первомайського. Цей район на той момент перебував під контролем проросійських сепаратистів.

Далі з розслідування випливає, що самохідна вогнева установка BUK-TELAR була доставлена в Україну з Російської Федерації і після її використання для атаки на авіалайнер рейсу МН17 була знову повернена на територію РФ.

Нагадаємо, наприкінці листопада рідні 55 жертв катастрофи рейсу MH17 подали позов до Європейського суду з прав людини проти Росії, звинувативши Москву у порушенні їхніх базових прав та у саботажі слідства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.