Екс-лідер Каталонії балотується у Європарламент

Понеділок, 11 березня 2019, 07:44

Колишній глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон очолить передвиборчий список на виборах до Європарламенту партії Junts per Catalunya, яка виступає за незалежність автономії.

Про це повідомляє Reuters.

Пучдемон втік з Іспанії в жовтні 2017 року після того, як Мадрид запровадив пряме керівництво Каталонією Наразі він перебуває в Бельгії.

"Це момент, щоб зробити ще один крок до інтернаціоналізації права самовизначення Каталонії з серця Європи на весь світ", - заявив Пучдемон.

Незрозуміло, чи зможе він присягнути як член Європейського парламенту, якщо йог отуди оберуть. Вимоги до кандидатів ухвалюються на національному рівні.

Іспанські ЗМІ повідомляють, що згідно з іспанським виборчим законодавством Пучдемону доведеться повернутися до Іспанії, щоб офіційно присягнути центральному виборчому комітету, що він буде дотримуватися іспанської Конституції як європейського законодавства.

Якщо він цього не зробить протягом встановленого періоду часу, йому не буде дозволено зайняти місце в Європейському парламенті відповідно до виборчого законодавства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.