Пожежі, сутички, погроми: "жовті жилети" загострили ситуацію в Парижі

фото
Субота, 16 березня 2019, 16:04

Під час протестів у Парижі спалахнула пожежа у приміщенні розташованого біля Єлисейських полів банку. Вогнеборцям довелося рятувати матір та її дитину з квартири поверхом вище.

Про це пише AP.

Представник рятувальників повідомив, що в суботу 11 людей зазнали легких тілесних ушкоджень, зокрема двоє вогнеборців. Пожежу в банку, розташованому на першому поверсі семиповерхового житлового будинку, згодом загасили.

Протестувальники руху "жовтих жилетів" спалили принаймні одне авто, скоювали небезпечні для життя підпали, розбивали вітрини розкішних магазинів та атакували поліцію, йдеться у повідомленні.

Поліція спробувала стримати демонстрантів сльозогінним газом і водометами. Пожежні машини погасили два палаючі кіоски для газет, які були підпалені. 

Насильство почалося, коли протестувальники взялися кидати димові шашки та інші об'єкти в офіцерів вздовж Єлисейських полів у французькій столиці.

15 березня було останнім днем французьких "Великих національних дебатів", розпочатих президентом Еммануелем Макроном з метою відповісти на вимоги руху "жовтих жилетів".

Протестувальники відкидають дебати як порожні слова і частину кампанії Макроном перед виборами до Європейського парламенту у травні. Вони розгнівані високими податками та економічною політикою Макрона.

У своєму онлайн-заклику до суботніх протестів організатори заявили, що хочуть, щоб цей день став "ультиматумом" для уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.