США очікують на вирішення суперечки між Україною та Угорщиною

Понеділок, 18 березня 2019, 16:48

Сполучені Штати очікують, що Україна та Угорщина вирішать проблемне питання прав національних меншин на Закарпатті, і Будапешт висловить повну підтримку Україні, якої вона потребує в умовах російської агресії.

Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер під час онлайн-брифінгу у Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Я думаю, що повна політична підтримка Угорщиною України, яка зіткнулася з зовнішньою агресією, є надзвичайно важливою. Я думаю, що Угорщина повинна висловити свою позицію і продемнострувати підтримку України", - відзначив Волкер.

Він висловив сподівання, що Київ та Будапешт можуть в рамках переговорів вирішити всі конфлікні питання.

"Я знаю, що між Україною та Угорщиною є проблема через права національних меншин на Закарпатті, де угорська меншина хоче навчатися угорською мовою… Я справді надіюся, що Україна та Угорщина можуть сісти за стіл переговорів та напрацювати механіку того, як з цього вийти", - сказав Волкер.

Представник Держдепу вважає, що у обох сторін є розумні аргументи в суперечці, проте наразі фактом є те, що її вирішення перебуває на етапі "замороження".

"Це не дає Україні проводити міністерські зустрічі в НАТО. І це викликає великий жаль, тому що у ситуації, коли на Україну напали, вона потребує зовнішньої підтримки. Тож я сподіваюся, що Україна та Угорщина можуть сісти за стіл переговорів та вирішити все, і щоб Угорщина могла висловити  абсолютну повну підтримку України", - відзначив представник Держдепу США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: