Прем'єрка Румунії назвала хабарі "культурою віддячувати" - євродепутат

Вівторок, 19 березня 2019, 18:46

Прем'єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле заявила, що в її країні немає корупції і хабарництва, а є "способи висловити подяку".

Про це розповів депутат Європейського парламенту Франк Енгель, передає Digi24.ro.

За його словами, Денчіле, яка зараз перебуває з візитом в Брюсселі, перед виступом в Європарламенті, зустрілася з групою депутатів, яким і розповіла про відсутність корупції в країні.

Європарламентар розповів про свою бесіду з колегою з групи соціалістів. "Розповім вам, що заявила пані Денчіле групі соціалістів. Перед виступом в Європарламенті вона з ними зустрілася і на закиди про високий рівень корупції в Румунії заявила, що все це неправда. Вона сказала, що корупції в Румунії немає, просто у них є такий звичай дякувати кому-небудь, властивий їхній культурі. Тобто можна підкупити, наприклад, суддю і заявити, що це не корупція, а така культура", - розповів Енгель.

Днями у Європейській комісії розкритикували Румунію за відсутність прогресу у проведенні судової реформи. Критики звинувачують правлячих соціал-демократів (PSD) у спробах проштовхнути правові зміни, які послаблюють незалежність судової влади, та допомогти політикам, звинуваченим у корупції, зокрема вищим посадовим особам PSD, таким як голова партії Лівіу Драгня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.