Амстердам заборонить організовані тури кварталом червоних ліхтарів

Четвер, 21 березня 2019, 17:21

Амстердам з наступного року заборонить організовані екскурсії кварталом червоних ліхтарів.

На такий крок міська влада піде в рамках зусиль з обмеження зростаючої кількості туристів у історичному центрі міста, а також тому, що відвідувачі "не поважають" секс-працівників, повідомляє The Guardian.

"У цьому столітті більше не прийнято розглядати секс-працівників як туристичну визначну пам'ятку", - пояснив рішення член міської ради Удо Кок. Опитування показало, що 80% працівників секс-бізнесу вважають, що натовпи туристів, які гуляють кварталом, шкодять їхньому бізнесу.

Заборона, що набуде чинності 1 січня, буде поширюватися на платні і безкоштовні тури.

Крім того, міська влада обмежить з 20 до 15 кількість учасників організованих туристичних груп, які відвідують історичні райони міста. Гіди повинні будуть отримати дозвіл від міської ради і пройти перевірку якості, а також дотримуватися суворих правил поведінки.

Амстердам заборонив "пивні велосипеди" через скарги на п’яних туристів

Завдяки дешевим перельотам і онлайн-бронюванню кількість туристів в Амстердамі із населенням 850 тисяч осіб зросла до 19 мільйонів у 2018 році. За словами жителів, середньовічний центр міста стає все більш непридатним для життя.

Муніципалітет Амстердама вже вжив низку заходів, спрямованих на зменшення натовпів туристів у центрі міста, зокрема в районі червоних ліхтарів. Найжвавіші вулиці тепер закривають вечорами, щоб була змога їх прибрати, у відвідувачів спрямовують у інші райони.

Амстердам також ухвалив ініціативи щодо скорочення кількості магазинів, орієнтованих на туристів, обмежив Airbnb, призупинив будівництво нових готелів і підвищив податки на туристів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: