Люксембург виділяє 500 тис. євро на гуманітарні проекти в Україні

Понеділок, 25 березня 2019, 15:25

Міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн анонсував надання фінансової допомоги Україні розміром 500 тис. євро. Кошти будуть спрямовані на гуманітарні проекти.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми вже надали 2,5 млн евро, тепер готується нова допомога розміром 500 тис. євро. Вона надається через ЮНІСЕФ і Червоний хрест. Ми зосереджуємо цю допомогу на гуманітарних питаннях, освіті, захисті дітей, житлі і забезпеченні для тих, хто опинився в складних соціальних обставин", - сказав він 25 березня у Києві.

Дипломат запевнив, що Люксембург, як і весь Євросоюз, підтримує українську територіальну цілісність, незалежність і суверенітет.

Він також закликав Росію використовувати свій вплив на бойовиків на окупованому Донбасі для того, щоб там дотримувалися права людини.

Клімкін: Туреччина надасть ЗСУ допомогу на "десятки мільйонів" доларів

Голова МЗС Люксембурга заявив, що анексія Криму ніколи не буде визнана міжнародним співтовариством. Міністр закликав звільнити заручників, політв'язнів і військовополонених українців, а також допустити правозахисників на територію анексованого Криму.

"Незаконна анексія Криму залишається прямою загрозою міжнародній безпеці, а доповіді про постійну мілітаризацію півострова звертають увагу на зростання напруги в регіоні", - зазначив міністр.

Ассельборн також наголосив на важливості збереження курсу реформ незважаючи на наближення виборів в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: