Віце-президент Єврокомісії: ЄС продовжить підтримку України

Четвер, 28 лютого 2019, 12:31

Європейський Союз продовжить підтримувати Україна як фінансово, так і на політичному рівні, поки триватиме російська агресія.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс під час виступу у Києві.

"Я маю для вас чіткий меседж: ви стоїте за Європу, а Європа стоїть за вас. Це означає, що ми підтримуємо суверенітет і незалежність України, свободу вибирати власний шлях вільно від втручання інших держав", - сказав Домбровскіс.

Він нагадав, що у період 2014-2017 років Україна отримала 2,5 млрд євро макрофінансової допомоги, і це більше, ніж отримала будь-яка країна, що не входить до ЄС.

"На додаток до цих програм ЄС та міжнародні фінансові установи мобілізували понад 14 млрд євро на підтримку Україну і ця підтримку триватиме", - підкреслив Домбровскіс.

Віце-президент Єврокомісії зазначив, що ЄС продовжує засуджувати незаконні дії Росії, включаючи нещодавні дії в Азовському морі.

"Цього року - п’ята річниця з початку російської агресії на сході та незаконної анексії Криму. У XXI столітті немає місця для використання сили задля зміни кордонів суверенних країн. ЄС запровадив значні економічні санкції проти Росії, і ми продовжимо стояти на вашому боці, політично і фінансово, поки не буде досягнуто стійкого завершення конфлікту, поки не буде повернутий Крим", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.