Україна просить Раду Європи захистити кримських татар від обшуків ФСБ

Середа, 27 березня 2019, 12:04

Україна звернулась до Ради Європи у зв’язку з обшуками кримськотатарських активістів, які російська ФСБ сьогодні проводить на окупованому півострові.

Про це повідомив у Twitter посол України в Раді Європи Дмитро Кулеба.

"Щойно поінформував Генерального секретаря та послів держав-членів Ради Європи про чергову системну атаку російських окупантів на кримських татар в Криму. Наголосив, що йдеться про цілеспрямовану політику придушення. Закликав РЄ до дій", - написав Кулеба.

Посол підкреслив, що Україна очікує не лише на чергове висловлення стурбованості, а й на конкретні кроки із захисту прав кримських татар.

"Якщо ці кроки будуть хоча б на 50% такі ж енергійні, як спроби деяких сил в РЄ повернути Росію в ПАРЄ, права людей в окупованій зоні будуть захищені", - добав Кулеба.

Посол України в ЄС також звернувся до європейських партнерів у зв’язку з обшуками у кримськотатарських активістів.

Нагадаємо, у середу в анексованому Криму російські силовики проводять щонайменше 25 обшуків у домівках кримськотатарських активістів. Щонайменше 22 обшуки проходять у Сімферополі і Білогірському районі

За твердженням російської ФСБ, "в рамках порушених кримінальних справ проводяться обшуки за місцями проживання прихильників забороненої в Росії міжнародної терористичної організації "Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.