Туреччина: купівля С-400 у Росії – завершена справа

П'ятниця, 29 березня 2019, 14:26

Туреччина заявляє, що виконає угоду про купівлю С-400 після того як чотири сенатори США внесли законопроект про заборону планової доставки винищувачів F-35 через ігнорування Анкарою застережень Вашингтона щодо придбання цих систем.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Ми домовилися з Росією і підписали угоду. Ця угода є дійсною і ми обговорюємо, коли буде здійснюватися доставка," - заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу після зустрічі зі своїм російським колегою.

"Ця угода – завершена справа" – наголосив він.

Американські сенатори в четвер представили двопартійний законопроект про заборону передачі літаків F-35 Туреччині, поки уряд США не засвідчить, що Анкара відмовиться від постачання російської системи С-400.

Нагадаємо, 14 березня міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що Туреччина у листопаді отримає перші F-35 попри купівлю С-400 у РФ.

Американські чиновники попередили, що придбання Туреччиною російських комплексів С-400 поставить під загрозу придбання Анкарою новітніх винищувачів F-35 і, можливо, навіть призведе до санкцій США.

Очікується, що установка системи С-400 в Туреччині розпочнеться в жовтні 2019 року. Вашингтон скаржився, що російська система не сумісна зі зброєю, яку використовують інші країни НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.