Греція: порушення Туреччини в регіоні Егейського моря досягли високого рівня

Понеділок, 4 березня 2019, 18:46

Греція докладає зусиль, щоб спокійно реагувати на "небезпечні інциденти" в Егейському морі, де порушення Туреччини "досягають дуже високих рівнів".

Про це заявив міністр оборони Евангелос Апостолакіс на слуханні парламентського комітет, повідомляє Ekathimerini.

"Ми завжди з виваженістю і стратегічною стриманістю реагуємо на провокації в регіоні Егейського моря, де кількість порушень національного повітряного простору і національних вод, на жаль, досягає дуже високих рівнів", - сказав Апостолакіс.

Він додав, що в найближчому майбутньому планується зустріч грецьких і турецьких "технічних команд" для обговорення низки заходів у контексті заходів зміцнення довіри, узгоджених двома урядами.

Апостолакіс сказав, що ця зустріч обговорювалася під час переговорів прем'єр-міністра Алексіса Ципраса з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом минулого місяця, а також під час контактів між Апостолакісом і його турецьким колегою Хулусі Акар в кулуарах зустрічі міністрів оборони НАТО у лютому.

"Я сподіваюся, що ми скоро матимемо відчутні результати від рішень, які були прийняті, таким чином, сприяючи побудові відносин довіри до міжнародного права", - сказав він.

Напруженість між Грецією з Туреччиною посилилася після того, як провідні турецькі політики знову поставили під сумнів суверенітет Греції в Егейському регіоні. Анкара і Афіни провели 2018 рік у суперечках та взаємних звинуваченнях через морські інциденти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: