Північна Корея відбудовує полігон для запуску ракет - спостерігачі

фото
Середа, 6 березня 2019, 13:47

Нові супутникові знімки території Північної Кореї вказують на те, що вона відбудовує об’єкт із запуску ракет, який Пхеньян зобов'язався демонтувати.

Про це повідомляє моніторингова група 38Nnorth.

Супутникові знімки були зроблені через два дні після того, як переговори між лідерами США і Північної Кореї безрезультатно закінчилися у В’єтнамі минулого тижня.

 
Фото DigitalGlobe

Фотографії, отримані від декількох американських аналітичних центрів, і дані південнокорейської розвідки свідчать про швидкий прогрес у відновленні споруд на стартовій площадці випробувального полігону Сохе (відомого також під назвою Тончхан-рі).

Полігон Сохе з 2012 року є головним об'єктом КНДР для запуску супутників. Він також використовувався для тестування двигунів для ракет, здатних досягти США, але ніколи для запуску балістичних ракет.

Роботи із демонтажу почалися минулого року, але припинилися, коли переговори з американцями зупинилися.

Нагадаємо, за підсумками саміту у Ханої планувалось підписання декларації, однак саміт завершився завчасно і домовленостей щодо денуклеаризації КНДР досягти не вдалося.

Дональд Трамп пояснив, що КНДР хоче повного і негайного зняття обмежень, але США не можуть на це піти. Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати сподівалися підписати угоду з КНДР, але Північна Корея була неготовою виконати вимоги США.

Пізніше ЗМІ повідомили, що причиною дострокового завершення саміту стала відмова КНДР закрити секретне підприємство зі збагачення урану на вимогу США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: