Сеул не втрачає надій, хоча й розчарований самітом між США та КНДР

Четвер, 28 лютого 2019, 12:27

Представник адміністрації президента Південної Кореї заявив, що Сеул розчарований результатами другого саміту США та Північної Кореї.

Про це повідомило південнокорейське агентство Yonhup.

Водночас представник Сеула наполіг, що обидві країни домоглися більшого прогресу, ніж будь-коли, навіть без підписаної угоди.

"Нам шкода через те, що президент Трамп і лідер Кім Чен Ин не змогли досягти повної згоди на сьогоднішньому саміті. Але нам також здається, що вони явно домоглися більшого прогресу, ніж будь-коли в минулому", - йдеться у заяві представника президента Південної Кореї Кім Ий Гема.

Сеул переконаний, що зустріч в Ханої дозволила двом лідерам краще зрозуміти один одного, що підвищує імовірність прориву в майбутньому.

"Крім того, готовність президента Трампа до продовження діалогу та його оптимістична точка зору відкривають хороші перспективи для наступної зустрічі", - сказав Кім.

"Той факт, що президент Трамп публічно озвучив можливість скасування або ослаблення санкцій, пов'язаних із заходами з денуклеаризації в Північній Кореї, є важливою подією, яка показує, що дискусії між КНДР і США стали більш активними", - додав він.

За підсумками саміту у Ханої планувалось підписання декларації, однак саміт завершився завчасно і домовленостей щодо денуклеаризації КНДР досягти не вдалося.

Дональд Трамп пояснив, що КНДР хоче повного і негайного зняття обмежень, але США не можуть на це піти. Держсекретар США Майк Помпео пояснив, що Сполучені Штати сподівалися підписати угоду з КНДР, але Північна Корея була неготовою виконати вимоги США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: