У Польщі перебувають 1,27 млн українців – їх порахували смартфони

Четвер, 7 березня 2019, 13:33

У Польщі за допомогою смартфонів порахували кількість українців – за підрахунками, у сусідній країні в січні перебувало 1,27 млн наших громадян.

Про це повідомило видання Gazeta Wyborcza.

Як наголошує газета, фактична кількість громадян України, які живуть у Польщі, залишається загадкою. Причина – точні дані відсутні як в уряду, так і в Управлінні соціального страхування (ZUS). Ні дані про видані візи, ні кількість виданих дозволів на роботу чи постійне проживання, ні страхові внески не дають повної інформації про кількість українців у Польщі.

У цій ситуації джерелом інформації стали смартфони, які використовують громадяни України. Компанія Selectivv, яка вивчає звички і поведінку власників телефонів, має дані, які допомогли це визначити.

Для того щоб упевнитися, що телефон, найвірогідніше, належить українцю, достатньо знати, що картка належить одному з польських операторів, пристрій налаштований на українську чи російську мову і принаймні раз на рік під’єднується до українських стільникових мереж.

Людей, що відповідають вищезгаданим критеріям, в січні в Польщі було 1,27 мільйона. Роком раніше їхня кількість становила понад 830 тисяч.

Дані, якими володіє Selectivv, є анонімними. Однак компанія навіть знає, скільки українок у Польщі планують вагітність чи вже чекають на дитину. Це можна довідатись завдяки додаткам із планування вагітності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.