Порошенко каже, що домовився з Меркель і Макроном про "нормандську зустріч" у червні

Вівторок, 16 квітня 2019, 20:19

Президент України Петро Порошенко допускає, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" може відбутися у червні під час святкування висадки учасників антигітлерівської коаліції в Нормандії.

Про це Порошенко заявив в ефірі телеканалу "112.Україна" у вівторок ввечері, повідомляє "Європейська правда".

За словами Порошенка, домовленості про запрошення Путіна до Франції він досяг під час останніх візитів до Берліна та Парижа.

Німеччина виступає за збереження "нормандського формату"

"Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель вже в травні місяці звернуться до Путіна, скоординуються зі Сполученими Штатами Америки і безпосередньо з президентом США Дональдом Трампом, і не виключаю, на святкування D-Day буде запрошений президент Російської Федерації Путін", - сказав Порошенко.

"Ми зберемося вчотирьох, і у нас є чітка програма, що ми зробимо, щоби нарешті на багатостраждальну землю України прийшов мир", - додав він.

Голова МЗС Німеччини запропонував Москві провести "нормандську зустріч"

Порошенко сподівається, що "вже у травні або на початку червня будуть підписані документи нормандського формату, де будуть передбачені виведення російських військ з української території, виведення важкої техніки і артилерії, роззброєння незаконних збройних формувань і прийняття рішення щодо введення блакитних шоломів ООН".

"Чому це не робилося до цього? Бо пан Путін дуже чекав, що в Україні буде вибрано іншого президента: слабкого, можливо, некомпетентного, можливо, непрофесійного, щоб миротворчі сили були у нас лише як ескорт-сервіс для спостерігачів ОБСЄ", - сказав президент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.