Зеленський досить чітко сказав, що підтримує євроатлантичну інтеграцію України - Шмід

Четвер, 18 квітня 2019, 18:45

У Німеччині впевнені, що Україна збереже курс на євроатлантичну інтеграцію у разі обрання президентом Володимира Зеленського.

Про це в інтерв'ю "Європейській правді" заявив депутат Бундестагу та спікер з питань зовнішньої політики німецьких соціал-демократів Нілс Шмід.

"Останніми роками у нас були дуже близькі відносини між нашими країнами. І я думаю, що надалі наш рівень взаємовідносин залишатиметься таким самим, незалежно від того, яким буде результат виборів. Звісно, Порошенко і його уряд нам відомі краще, ніж Зеленський і, відповідно, його команда. Але в українському політикумі вже є достатньо широкий консенсус щодо євроатлантичної орієнтації України", - сказав він.

"Ми впевнені, що такого самого курсу країна буде дотримуватися і надалі, навіть у разі обрання Зеленського президентом", - додав депутат.

За його словами, у німецьких політиків здебільшого немає преференцій на українських виборах.

Зеленський: буду кожен день записувати відео про те, що НАТО - не звірюга

"Що ж до того, що ми почули від Зеленського, то він достатньо чітко сказав, що підтримує євроатлантичну інтеграцію України, поступ у цьому напрямку.  При цьому він визнає, що ідея членства в НАТО серед українців не є такою популярною, як членство в ЄС. І як ми знаємо з соціологічних опитувань, низький рівень підтримки членства в Альянсі є тим питанням, з яким зіштовхується кожен новообраний український президент", - зазначив політик.

При цьому він послався на дані соціологічних досліджень, здійснених фондом імені Фрідріха Еберта. "За ними, приблизно 2/3 населення України підтримують вступ України до ЄС, і лише незначна більшість, близько 56%, виступають за вступ України до НАТО", - додав Шмід.

Читайте детальніше в інтерв'ю "Німецький депутат: Ми впевнені, яким курсом йтиме Україна у разі обрання Зеленського"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.