Барньє: Brexit без угоди з кожним днем все вірогідніший

Вівторок, 2 квітня 2019, 10:03

Головний переговірник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє заявив, що "жорсткий" Brexit з кожним днем стає все більш вірогідним.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на Express.

Барньє попередив, що Британія вийде з ЄС без угоди, якщо депутати не утворять "позитивну більшість" у Палаті громад.

"За останні дні сценарій виходу без угоди став більш вірогідним, але ми все ще можемо сподіватися уникнути його", - сказав Барньє під час виступу в Брюсселі у вівторок.

"Велика Британія все ще хоче залишити ЄС впорядковано, ця угода є і буде єдиною. Єдиний спосіб уникнути виходу з ЄС без угоди є і залишається шляхом утворення позитивної більшості (в парламенті)", - додав він.

Чиновник ЄС: "жорсткий" Brexit майже неминучий

Під час свого виступу Барньє дистанціювався від можливості тривалого відтермінування Brexit. Він сказав, якщо Британія залишиться в ЄС на тривалий час, це може створити значні проблеми для європейського проекту.

Він зауважив, що додаткова затримка Brexit "нестиме значні ризики для ЄС, тому необхідне сильне обґрунтування".

Минулого тижня британські депутати втретє провалили угоду Терези Мей з ЄС, і ймовірність "жорсткого" виходу Британії значно зросла.

Напівоголені екоактивісти влаштували акцію в парламенті Британії під час дебатів по Brexit

Лідери ЄС раніше погодилися продовжити Brexit до 22 травня, за умови, що Палата громад схвалить угоду про вихід. Тепер Британія має час до 12 квітня, щоби затвердити угоду або представити альтернативу їй.

Напередодні британський парламент провів індикативні голосування щодо чотирьох сценаріїв Brexit - жодна з пропозицій не отримала підтримку більшості законодавців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.