Глава нацбезпеки Польщі про результат Зеленського: українська демократія - непередбачувана

Середа, 3 квітня 2019, 11:58

Голова Бюро нацбезпеки Польщі Павел Сольох вважає, що специфікою української демократії є "непередбачуваність" - цим і пояснюється результат першого туру президентських виборів.

Про це повідомляє "Європейська правда", посилаючись на "Польське радіо".

На запитання про президентські вибори в Україні, Павел Сольох зазначив, що Польща "хоче, як і партнери з НАТО, Європейського Союзу, аби Україна була суверенною і демократичною". На його переконання, нині безсумнівно так є.

Ляпас для Порошенка та провал росіян: перша реакція Заходу на вибори в Україні

Говорячи про результати першого туру виборів в Україні та перше місце у ньому коміка Володимира Зеленського, Сольох зауважив, що специфікою української демократії є "непередбачуваність".

На запитання про те, яке ставлення Зеленського може бути до Росії, Сольох відповів, що в Україні після Помаранчевої революції і Майдану українська ідентичність "розвивається на конфлікті з Росією".

"Поки що жоден з кандидатів не нехтував тим фактом, що більшість переконана, що винуватцем за стан України та війну є Росія. Відкритого проросійського кандидата (на президентських виборах в Україні. – Ред.) немає. Але почекаймо. Восени будуть вибори до парламенту і тільки тоді, наприкінці року, ми матимемо повну картину", - сказав Сольох.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.