ЗМІ: Туск пропонує 12-місячну "гнучку" затримку Brexit

П'ятниця, 5 квітня 2019, 08:37

Високопоставлені джерела в ЄС стверджують, що президент Європейської Ради Дональд Туск хоче запропонувати Великій Британії 12-місячне "гнучке" перенесення дати Brexit.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на BBC.

Його план дозволить Британії вийти раніше, якщо парламент ратифікує угоду, але це повинно бути узгоджено з лідерами ЄС на саміті наступного тижня.

Прем'єр Іспанії: Brexit і каталонська незалежність засновані на брехні

Генеральний прокурор Британії Джеффрі Кокс сказав що, якщо парламент не підтримає угоду, перенесення "ймовірно, буде довгим".

Прем'єрка Тереза Мей сказала, що буде просити ЄС про продовження терміну дії Brexit - вже раз відкладеного - щоб запобігти хаотичному та економічно неблагополучному виходу 12 квітня.

Мей прагне переконати Брюссель відкласти Brexit до 22 травня, щоб уникнути участі країни у виборах до Європарламенту, які пройдуть 23-26 травня.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Британія не отримає жодних додаткових коротких відтермінувань Brexit, якщо її парламент не ратифікує угоду про вихід до 12 квітня.

У Британії є час до 12 квітня, щоб запропонувати план ЄС - який повинен бути прийнятий блоком - або країна вийде без угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: