Ягланд вважає, що вихід РФ з Ради Європи буде потрясінням, порівнюваним з Brexit

Понеділок, 8 квітня 2019, 08:42

Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що Росії слід повернути право голосу в організації, щоб не створювати нові лінії поділу в Європі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Financial Times.

Після двох років несплати членських внесків у бюджет Ради Європи, членство держави може бути призупинене з подальшим виключенням, хоча Москва і дала зрозуміти, що може сама вдатися до такого кроку.

"Рада Європи це єдине місце, де Росія зв’язана з Європою в обов’язковому правовому порядку. Ми побачимо іншу Росію. Ми отримаємо нові лінії поділу в Європі" - заявив Ягланд.

"Ми не повинні недооцінювати негативні наслідки, особливо якщо ми поєднаємо їх з Brexit для ЄС. Ми можемо отримати два сценарії, які стануть потрясінням для Європи" - наголосив генсек.

Британці заявили, що не заплатять за Росію в РЄ та розповіли про єдинорогів

За його словами, він відчуває сильну солідарність з Україною, але "чи стане Україна кращою, якщо Росія вийде?"

"Ми засудили анексію Криму. Але не від нас залежить як вирішити цю проблему. Цим мають займатися інші міжнародні організації. Наш мандат полягає в захисті прав людини. Існують російські громадяни. Вони є незалежно від того, що відбувається в Криму" - заявив Ягланд.

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд запропонував змінити правила Ради Європи для того, щоб повернути російську делегацію до ПАРЄ.

Прихильники Росії у ПАРЄ вже підготували план, який передбачає позбавлення Асамблеї права накладати санкції на РФ.

Німецькі дипломати та депутати відкрито ведуть активні дії для зняття санкційного тиску з Російської Федерації у Раді Європи і планують досягнути цього на поточній сесії ПАРЄ.

Детальніше читайте у статті - "Раду Європи ведуть до перевороту: як планують скасовувати покарання Росії у ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.