У Страсбурзі розпочинається весняна сесія ПАРЄ

Понеділок, 8 квітня 2019, 09:35

У Страсбурзі 8-12 квітня проходить весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, прибічники РФ до її початку підготували нову стратегію, яка має на меті повернути росіян до ПАРЄ.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ".

Серед головних питань порядку денного сесії делегати планують терміново розглянути бюджетну кризу у Раді Європи через несплату Росією фінансових внесків.

Раніше генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд запропонував змінити правила Ради Європи для того, щоб повернути російську делегацію до ПАРЄ. А прихильники Росії у ПАРЄ вже підготували план, який передбачає позбавлення Асамблеї права накладати санкції на РФ.

Варто зазначити, що весняна сесія ПАРЄ пройде без участі російської делегації.

Під час сесії плануються звернення до депутатів — прем’єр-міністра Грузії Мамуки Бахтадзе, а також прем’єр-міністра Вірменії Ніколи Пашиняна.

Раду Європи ведуть до перевороту: як планують скасовувати тиск на Росію в ПАРЄ

Із річним звітом про свою діяльність перед делегатами виступить комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович.

На запитання депутатів також відповідатиме генеральний секретар РЄ Турбйорн Ягланд.

Серед дебатів заплановані обговорення та голосування за резолюції про роль політичних лідерів у протидії мови ненависті; зміцнення співпраці з ООН в імплементації цілей сталого розвитку; боротьбу із сексизмом і сексуальними домаганнями у парламентах; впливу соціальних медіа на права людини; баланс між правами батьків, донорів та дітей у процесі анонімного здавання сперми і яйцеклітин.

Асамблея також обговорить нові загрози у боротьбі з організованою злочинністю і відмиванням грошей та ухвалить позицію щодо створення нового механізму ЄС з підтримки демократії, верховенства права та основоположних свобод.

Як повідомлялося, німецькі дипломати та депутати відкрито ведуть активні дії для зняття санкційного тиску з Російської Федерації у Раді Європи і планують досягнути цього на поточній сесії ПАРЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.