На кордоні з Польщею проводять експеримент для зменшення черг

Вівторок, 9 квітня 2019, 13:11

У двох пунктах пропуску на українсько-польському кордоні, "Смільниця" та "Грушів", проводять експеримент, спрямований на зменшення черг при перетині кордону.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Держприкордонслужбу України.

В рамках експерименту, що розпочався у квітні і триватиме до початку червня, у зазначених пунктах спрощено проходження прикордонних і митних формальностей.

Очікування в чергах на кордоні з Польщею сягають трьох діб - ДФС

Тепер під час виїзду з України подорожуючі проходять процедуру паспортного контролю, а прикордонний наряд вносить інформацію про осіб та транспортні засоби у відомчу базу і дані автоматично передаються у базу даних співробітників митниці. Інспектору митниці не потрібно ще раз вносити цю інформацію.

Крім того, одночасно здійснюється прикордонний та митний огляд автомобіля, що дозволяє уникнути дублювання функцій та зменшити час, необхідний для перетину кордону.

Україна ініціює екстрену зустріч з Польщею через черги на кордоні

Зміни відбуваються у співпраці між підрозділами Держприкордонслужби та ДФС і відповідними службами польської сторони. У разі успішності експерименту він буде запроваджений в усіх пунктах пропуску.

Аналогічні технологічні процедури вже діють у пункті пропуску "Нові Яриловичі"на кордоні з Білоруссю  та  у спільному пункті пропуску "Паланка" на українсько-молдовському кордоні. Як стверджують у Держприкордонслужбі, це дало позитивний результат – черг на кордоні на цих напрямках стало менше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.